Ротация или избори - коментар на Веселин Стойнев, Димитър Ганев и Юрий Асланов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Министър-председателят акад. Николай Денков подаде оставка няколко часа преди крайния срок, а от ГЕРБ-СДС предложиха коалиционно споразумение.

“Офертата на ГЕРБ е предложение за пълноправно коалиционно споразумение. Те са последователни в това отношение - още преди съставянето на правителството държаха на такава формула. Това, което ми се струва съмнително, че ще проработи, е, че то предполага такава нужда от доверие и взаимен контрол, каквито  не виждаме се случва”, каза в студиото на “Денят започва” журналистът Веселин Стойнев.

Според социолога Юрий Асланов, “ако не е добре сглобено, то може да се разглоби, а ако е зле сглобено - може да се счупи”.

“Трудно ми е все още да повярвам, че това мнозинство няма да оцелее и се движим към предсрочни избори. Това, което обединява участниците в управлението, е здраво споено от преки интереси”, отбеляза той.

За политолога Димитър Ганев представянето на предложението за коалиционно споразумение на Националното съвещание на ГЕРБ “беше връчване на мандат и искане на мандат за преговори на базата на това споразумение”.

“Това, което прави впечатление в предложения текст, е, че трудно могат да се намерят аргументи, за да не бъде приет”, заяви той.

Какво още казаха гостите в студиото вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад